Yhdistyksen jäsentiedotteet

Jäsentiedote 4-2023

Selkeän Puhujan viikko 15.-19.5.


Kuuloliiton lanseeraama Selkeän Puhujan viikko on nyt käynnissä. Löydät lisäinformaatiota Julkaisuja ja artikkeleita -sivulta, jossa yhdistyksemme kannanotto on luettavissa. Yhdistyksemme osallistuu tähän tärkeään teemaan palkitsemalla Selkeän Puhujan 2023.

Pyydämmekin teiltä jäseniltä ehdotuksia toiminta-alueellamme vaikuttavasta selkeästä puhujasta. Yhdistyksen hallitukselle tulleista ehdotuksista palkitaan vuoden 2023 Selkeä Puhuja syksyllä pidettävässä 70-vuotisjuhlassamme.

Sivuillamme on lomake, jonka avulla voit lähettää 15.6. mennessä ehdotuksen henkilöstä ja lyhyen perustelun, miksi juuri hän on mielestäsi selkeä puhuja.

Tehdään näin näkyväksi selkeän puheen tärkeys!

Kesän toiminnastamme

Järjestämme Joensuussa 7.6. klo 16 alkaen Senioripihan Matti-talon ravintola Suvannossa ”Kuule ja muista” -kuuloillan. Ajankohtaisesta aiheesta meille kertoo asiantuntija Tiina Ahonen Kuuloliitosta. Lämpimästi tervetuloa!

Kuuloliiton kuuloautossa voi tutkituttaa kuulonsa, mikäli epäilee kuulonsa alentuneen, eikä kuuloa ole aiemmin tutkittu tai käytössä kuulolaitetta. Kuuloauto kiertää kesällä Itä-Suomessa ja sen ajankohdat ja paikkakunnat yhdistyksemme alueella ovat vahvistuneet:

maanantaina  3.7.  Outokumpu
tiistai 4.7.      Joensuu
keskiviikko 5.7.    Joensuu
torstai 6.7.        Eno

Tarkemmin kuuloauton sijainti ja aikataulu sekä ajanvarausnumero julkaistaan lähempänä ajankohtaa sekä kotisivuillamme että em. paikkakuntien paikallislehdissä. Seuraathan ilmoitteluamme.

Kerhot ja Kuulolähipalvelu jäävät kesätauolle, mutta jatkuvat jälleen syyskaudella. Seuraathan kotisivujamme ja paikallislehtien järjestöpalstaa syyskauden aikatauluista. Julkaisemme myös Lähellä.fi sivuilla tapahtumiamme.

Hyvää kesää!

Joensuun Seudun Kuulo ry

Jäsentiedote 3-2023

Kevätkuulumisia yhdistyksestämme

Tämä on yhdistyksen jäsenkirje, joka on samalla 3. jäsentiedote. Kaksi aikaisempaa tiedotetta julkaistiin alkuvuodesta uudistuneilla kotisivuillamme www.joensuunseudunkuulo.fi ja lähetettiin myös sähköpostilla niille jäsenille, joiden sähköpostiosoitteet löytyvät jäsenrekisterissämme. Tiedotamme yhdistyksen tapahtumista myös paikallislehtien järjestöpalstoilla.

Kevätkokous pidettiin Joensuussa

Alkuvuoden aikana meillä on ollut aktiivista toimintaa Joensuussa, Ilomantsissa ja Kiteellä. Maaliskuun lopulla pidettiin Joensuussa myös yhdistyksen sääntömääräinen kevätkokous, jossa käsiteltiin yhdistyksen sääntömuutos. Kokouksessa päätettiin, että yhdistyksemme pitää kaksi sääntömääräistä vuosikokousta, eli kevätkokouksen ja syyskokouksen. Kaikki jäsenet ovat tervetulleita myös vuosikokouksiin, joista ilmoitamme ennakkoon.

Kuulolähipalvelu ja kuulokerhot

Joensuussa ja Kiteellä kerran kuukaudessa yhdistyksen kuulolähipalvelun vapaaehtoiset tukevat ja auttavat kuulolaitteiden käyttäjiä. Ilomantsissa ja Kiteellä toimii myös kuulokerho ja Joensuussa järjestetään kuuloiltoja. Näissä tapahtumissa on usein asiantuntijan luentoja ja myös tärkeäksi koettu vertaistuki antaa tapahtumissamme mahdollisuuden vapaamuotoiselle keskustelulle kuuloon liittyvissä asioissa. Tilaisuudet ovat avoimia ja toivomme jäsenten osallistuvan aktiivisesti tapahtumiimme.

Muu toimintamme

Yhdistyksen hallitus, joka kokoontuu kuukausittain, on alkuvuodesta hakenut avustuksia toiminnallemme. Pohjois-Karjalan hyvinvointialue myönsi avustusta kuulolähipalveluumme. Myös Kuuloliitto hyväksyi avustushakemuksemme ja näin ollen toimintaa pyritään laajentamaan vähitellen yhdistyksen toiminta-alueen muillekin paikkakunnille.

Yhdistyksen toimialueeseen kuuluvat Ilomantsin, Kontiolahden, Liperin, Polvijärven, Rääkkylän, Tohmajärven kunnat sekä Joensuun, Kiteen ja Outokummun kaupungit. Jotta toimintaa pystytään laajentamaan, tarvitsemme uusia paikallisia vapaaehtoisia mukaan yhdistyksen toimintaan. Yhdistyksellä ei ole palkattua työvoimaa. Toimimme kaikki vapaaehtoisesti kuulovammaisten tukena. Kuuloliitto kouluttaa kuulolähipalvelun vapaaehtoisia ja tukee myös muita toimijoitamme erilaisin luennoin ja verkkokoulutuksin. Mikäli olet kiinnostunut tulemaan mukaan vapaaehtoistyöhön, otathan rohkeasti yhteyttä. Kuulo on meidän kaikkien yhteinen asia!

Tulevia tapahtumia ennen kesää

Kitee: maanantaina 8.5.2023 klo 12.30-14.00 Kuulolähipalvelu (Linkki, Leipurintie 8, Kitee)

Joensuu: keskiviikkona 10.5.2023 klo 13.00-14.30 Kuulolähipalvelu Sepänhelmessä (Sepänkatu 40A, Joensuu)

Ilomantsi: torstaina 11.5.2023 klo 13.00-14.30 Kuulokerho (Seurakuntatalo, Koivukuja1, Ilomantsi)

Webinaari (Teams): torstaina 11.5.2023 klo 15-17 Uudet kuulokojeen käyttäjät
Webinaari (Zoom): tiistaina 23.5.2023 klo 17.30-19.00 Webinaari työikäisille kuulovammaisille:
Yhdenvertaisuuslain uudistus – mikä muuttuu? Lisätiedot webinaareista kotisivuillamme.

Kuuloliiton kuuloauto kiertää kesällä Itä-Suomessa

Kuuloautossa voi käydä kuuloseulassa, jos epäilee kuulonsa heikentyneen eikä ole vielä tutkituttanut sitä. Kuuloauto käy yhdistyksemme alueella Joensuussa, Enossa ja Outokummussa. Alustava ajankohta on juhannuksen jälkeen, tarkentunut aikataulu julkaistaan myöhemmin kotisivuillamme ja paikallislehden järjestöpalstalla.

Syyskaudellakin tapahtuu

Yhdistyksemme on toiminut jo ansiokkaat 70 vuotta, mitä juhlimme syksyllä. Muitakin tapahtumia on suunnittelussa loppuvuodelle kuten esim. Huulioluku avuksi kuulo-ongelmiin -koulutus. Seuraathan kotisivujamme ja paikallislehden järjestöpalstaa, joissa ilmoitamme tapahtumista.

Tervetuloa mukaan toimintaamme!

Joensuun Seudun Kuulo ry

Jäsentiedote 2-2023

Vuosi käynnistyi yhdistyksessämme vauhdikkaasti ja tapahtumakausi on vahvasti käynnissä. Samalla moni asia tarkentuu, kun suunnitellut tapahtuma-ajankohdat lähestyvät.

Tarkentuneita aikatauluja

  • Joensuussa, Pääkirjaston Muikkusalissa järjestettävän tapahtuman alkamisajankohtaa joudumme siirtämään tunnilla eteenpäin eli aloitamme torstaina 16.3. klo 18.
  • Myös yhdistyksen kevätkokous Joensuussa on 30.3. klo 18 Senioripihan Matti-talossa.

Vapaaehtoisia tarvitaan lisää

Pieni ele-lipaskeräys toteutetaan eduskuntavaalien ennakkoäänestyspäivinä sekä varsinaisena vaalipäivänä. Olisitko kiinnostunut vapaaehtoistyöstä Pieni ele -keräyksen parissa? Joensuun Seudun Kuulo ry on mukana muiden paikallisten järjestöjen kanssa Pieni Ele -keräyksessä Joensuussa ja Kontiolahdella. Helppoa lipasvahdin tehtävää on tarjolla mm Joensuun pääkirjastolla, Lehmon nuorisotalolla sekä Kontiolahden kunnantalolla ennakkoäänestyksen aikana 22.–28.3. sekä varsinaisena vaalipäivänä 2.4.2023 useassa paikassa.

Lipaskerääjämme voi olla kuka tahansa. Mukaan voit tulla sinäkin, koska apuvoimia tarvitaan! Lipasvahtina vain tervehdit ja kiität lahjoittajia. Lisää asiasta voit lukea kotisivumme tapahtumista ja kysyä tarkemmin Eila Heinoselta, puh. 0500172324.

Tuetut lomat 2023

Tuettujen lomien haku on käynnissä. Kaikkien lomien hakuaika loppuu 3 kk ennen loman alkua. Hakemus tulee tehdä mieluiten sähköisenä, mutta myös tulostettava lomake löytyy MTLH:n sivuilta.

  • Kruunupuisto Oy (Punkaharju)  07.08.2023-12.08.2023

  • Lehmirannan lomakeskus (Salo) 14.08.2023-19.08.2023

  • Kuntoutuskeskus Kankaanpää 20.08.2023-25.08.2023

  • Kylpylähotelli Peurunka (Laukaa) 17.09.2023-22.09.2023

Lomahakemukset palautetaan osoitteella:

Maaseudun Terveys- ja Lomahuolto ry, Ruoholahdenkatu 8, 4. krs, 00180 Helsinki.

 Lisätietoja:

www.mtlh.fi sekä MTLH ry p. 010 2193 460, arkisin klo 9-13, tai Sirpa Otava, p. 040 567 0628, sirpa.otava@mtlh.fi

Kuuloliitto ry: Sanna Lehtoväre 040 7703803, sanna.lehtovare@kuuloliitto.fi


Joensuun Seudun Kuulo ry


Jäsentiedote 1-2023

Yhdistyksemme toimii aktiivisesti Joensuussa, Ilomantsissa ja Kiteellä. Olemme aktivoimassa toimintaa myös muilla yhdistyksemme alueen paikkakunnilla.

Olemme myös uudistaneet kotisivumme, joilla kerromme ajankohtaisista asioista ja tapahtumista.

Lisäksi julkaisemme osan tapahtumistamme Lähellä.fi -palvelussa.

Muutamia nostoja kevätkauden tapahtumista:

Torstaina 2.3. klo 18 kokoonnumme Kuuloiltaan Joensuussa, Senioripihan Matti-talon ravintolassa (katutaso). Kuulemme Asianajotoimisto Konttori&CO Oy:n asiantuntijapuheenvuoron edunvalvontavaltuutuksista ja testamentissa huomioitavissa asioissa.

Torstaina 16.3. klo 18 Joensuussa, pääkirjaston Muikkusalissa pääset Kuuloillassa tutustumaan tarkemmin yhdistyksemme toimintaan. Tilaisuus on avoin kaikille.

Torstaina 30.3. klo 18 pidetään yhdistyksemme kevätkokous Joensuussa, Senioripihan Matti-talon ravintolassa, Rauhankatu 1A.

Kuulokerhot Ilomantsissa ja Kiteellä ja kuulolähipalvelut Joensuussa toimivat säännöllisesti koko kevätkauden. Ilmoitamme niistä sekä muista tapahtumistamme myös paikkakuntien paikallislehdissä.

Lämpimästi tervetuloa mukaan yhdistyksen toimintaan ja tapahtumiin!

Joensuun Seudun Kuulo ry

Kotisivumme löytyvät osoitteesta www.joensuunseudunkuulo.fi

Hyvinvointialueiden tapahtumat (mm. yhdistyksemme kuulokerhot ja kuulolähipalvelut) löytyvät myös osoitteesta www.lahella.fi