Kuulolähipalvelu ja Kuulokerhotoiminta

Kuulolähipalvelu

 

Kuuloliiton kouluttamat yhdistyksen vapaaehtoiset toimijat

- opastavat kuulokojeen ja apuvälineiden käytössä
- avustavat tarvittaessa kuulokojeen ja korvakappaleen puhdistamisessa sekä väliletkun vaihdossa
- tukevat ja neuvovat kuuloon liittyvissä kysymyksissä
-  ohjaavat tarvittaessa eri kuntoutuspalveluiden piiriin

Päämääränä on ehkäistä erityisesti ikääntyneiden huonokuuloisten syrjäytymistä ja tukea heidän suoriutumistaan jokapäiväisessä elämässä. Tavoitteena on saada kuulokojeet aktiiviseen käyttöön ja sosiaalisen kanssakäymisen helpottaminen. Palvelu on maksutonta ja kaikille avointa. Palvelupisteissä voivat asioida kuulovammaisten lisäksi heidän omaisensa, ammattihenkilöt ja opiskelijat.

Kuulolähipalvelu täydentää, vaan ei korvaa, julkisen terveydenhuollon palveluja. Julkisen sektorin kuulonkuntoutuksella ja yhdistyksen kuulolähipalvelutoiminnalla on yhteinen tavoite: kuulovammaisen toimintakyvyn ja itsenäisen selviytymisen tukeminen sekä kuulokojeiden aktiivinen käyttö.

Yhdistyksen kuulolähipalveluun ei tarvitse ilmoittautua ennakkoon. Kun tulet paikalle, ota kuulokojeesi, sen ohjeet sekä varaosat mukaan. Katsotaan yhdessä, miten voimme auttaa sinua  parhaiten.

Kuulokerho

Kuulokerhoissa kuulet eri asiantuntijoiden puheenvuoroja ja voit keskustella kuuloon liittyvistä arjen haasteita. Näissä tapaamisissa tapaat muitakin ihmisiä, joilla on kuulo-ongelmia ja voit saada vertaistukea arjen haasteisiin.

Kuulokerhot eivät sisällä kuulokojeisiin annettavaa tukea, mutta joillakin paikkakunnilla Kuulokerhon kanssa samalle päivälle on sovittu myös Kuulolähipalvelu.

Vuoden 2023  ajankohdat

Kuulokerhojen ja kuulolähipalveluiden ajankohdat ja tapaamispaikat tarkempine ohjelmatietoineen löydät kotisivustomme  Tulevat tapahtumat -sivulta.
Ajankohdista ilmoitamme tuttuun tapaan myös paikallislehdissä järjestöpalstalla ja
Lähellä.fi -julkaisupalvelussa.

Joensuu - Kuulolähipalvelu
 Yhteyshenkilöt: Matti Mutanen, puh. 050 490 7925  ja Matti Maukonen, puh. 050 443 7141

 

Ilomantsi - Kuulokerho
Yhteyshenkilö: Suvi Remes, puh. 040 023 4964

  

Kitee - Kuulokerho
Yhteyshenkilöt: Anja Hentunen-Varis,  puh. 050 344 7384 ja Eila Uuksulainen, puh. 050 412 7005